Hilda

Stoltheten skördar sina offer...

Publicerad 2013-07-18 18:13:26 i Allmänt,

Du är min största fiende. Du ger mig kraft och energi, du tillomed ger mig makt och berömmelse. Men du skadar, du sårar och splittrar... Du, min kära frienemy - är stoltheten. Du lindar mig runt ditt lillfinger och lockar med små goda stunder av lycka. Men lycka är bara en hållplats, det går inte att stanna där utan att tåget tillslut passerar förbi. Tåget, är livet. Och livet är till för att levas, inte studeras..
 
Jag ångrar min stolthet i mycket och jag försöker släppa taget om den oftare. Det känns ju alltid bättre efteråt när vi lagt den åt sidan, så varför har vi så svårt för att göra det i stunden när den greppar tag i oss? Varför lägger den ett grått filter över våra ögon och får vår omgivning att kännas sämre än vad den egentligen är? Sluta med det.
 
Som min bror för länge sedan sade till mig "I mitt liv har jag så lätt för att se saker och ting i svart och vitt, så det är en himla tur att jag har Lotta som sätter färg på min annars så gråa tillvaro,.. Hon gör livet vackert". 
 
 
 
 
 
 
 

Ljuva doft

Publicerad 2013-07-17 09:10:00 i Allmänt,

Snubblade över denna parfym (se bild nedan) på lunchrasten idag. Fick med mig ett doftprov så vi får se om fler än jag uppskattar den!

Inne på arbetsdag nr 12, sakta men säkert ser jag slutet på detta maraton.
I min tristess så shoppar jag som ni vet och hittills denna vecka har det blivit ett par nya ballerinaskor, en långklänning, ett nagellack, schampo och balsam från Redken och ett par regnbyxor, behöver jag nämna att halva veckan knappt har gått(!)
Nåväl, jag köper ju åtminstone bara det som är fint :)

Att våga känna efter.

Publicerad 2013-07-09 18:12:00 i Allmänt,

Om det var något som min terapeut verkligen försökte lära mig då jag gick i egenterapi under utbildning, så var det just att våga känna efter. Jag var duktig på att föra olika sorters resonemang, jag kunde analysera och reflektera över mig själv och mina värderingar och på frågan "varför" så hade jag ofta flera olika svar att ge för att styrka mina hypoteser. Jag blev tillslut tilldelad en dikt i hopp om att denna form av inlärningsstil skulle falla mig i smaken (såhär i efterhand, kanske terapeutens smartaste speldrag). Jag gillade det som stod. Dikten handlade om att "bjuda in ångesten". Och för gemene man låter temat säkerligen allvarligt/konstigt/läskigt? men det var inte mer än att dikten försökte tala om att det kan vara bra att ibland stanna upp, släppa garden, sänka axlarna, ta ett djupt andetag och våga fråga dig själv - Vad känner jag, just nu?
 
Alla ni där ute som är på språng (inklusive jag själv), kan ha svårt att ta till sig detta vid första inbjudan. Och vi som gärna resonerar med huvudet istället för pumpen ovanför vänstra revbenet tänker kanske "Jamen, hur viktigt är det egentligen att känna efter? Det går ju bra nu!", "Varför förstöra stämningen med grubblerier?" "Onödigt, det där klarar jag mig bra utan, tack ändå!"
 
Eftersom jag själv är en av dom där typerna så har jag börjat fundera på hur man ska kunna nå fram till oss. När allt flyter som bäst, när dagarna går och din minutiösa planering gick precis som du tänkt dig, när dagarna flyter ihop och listan bockas av och görs längre och när du inte kan dra dig till minnes sist du var orolig eller ängslig - ja... Det är då nån kan komma fram, klappa dig på axeln och fråga "Men du, hur är det egentligen?"
- Det är bra, bara fint, allt är bra, tack!  Jag vill inte känna efter när någon frågar, garden åker upp och nästa tanke är 'hur sjutton du ska tackla det här samtalet' så att du kan gå vidare med din grej och hamna i fas igen.
 
Sen kommer du hem, packar upp dina saker, byter om till bekvämare kläder, kollar mailen en sista gång, instagram och facebook likaså för att inte missa något, du zappar på tvkanalerna men vet inte vilket program du vill se, du bryr dig inte heller. Sen lägger du ifrån dig tvdosan. Sen sjunker du längre ner i soffan och tar ett djupt andetag....... Vad händer? Jo, du börjar känna efter... Ett djupt andetag medför att du måste slappna av i axlarna, koncentrera dig på själva andningen och släppa ner armarna så att garden försvinner. "Hur är det egentligen?"
 
- Vad svarar du nu till dig själv? 
 
... Ta gärna ett djupt andetag nån gång då och då, se vad som händer. Känns det, ja då vet du att du lever. Och livet handlar ju om just det. När vi bara handlar efter förnuft och logik så flyter det oftast bara på och det känns bra... eller hur var det nu - känns det verkligen bra, eller är det kanske så att vi tycker att det känns bra? Att våga känna efter och att våga handla utefter sina känslor behöver inte alls vara problematiskt, det behöver inte heller komma någon 'farlig ångest'. Det bästa av allt är att vi alla har ett val. Vill du, så kan du. och om du kan, så varför inte testa. Vi kan alltid återgå till vår trygghetszon. 
 
/Psykologen
 
 

Treat yourself!

Publicerad 2013-07-08 19:48:14 i Allmänt,

Ja, det är ledordet och har så varit de senaste månaderna. Men, jag prioriterar och tänker efter före så det är ju inga impulsköp som jag ångrat iaf, kunde med andra ord varit värre.

Här nedan har ni ett smakprov på vad jag köpte till mig själv i sen examenspresent. Solglasögon från Marc by Marc Jacobs.

Oroa er inte, det kommer mer saker framöver, måste bara få hem det från jobbet:)

Förändring nr 2 och snart farväl till Esprit.

Publicerad 2013-07-02 20:49:04 i Allmänt,

Nu börjar nästa förändring närma sig. Bara 6v kvar innan jag flyttar till Piteå och börjar jobba i Öjebyn. Efter att ha jobbat några sommardagar på Esprit så känner jag i hela min kropp att jag är glad att det är sista sommaren som säljare. Att stå i butik och ta emot kunder har varit både roligt, lärorikt och givande, inte minst för det härliga tjejgäng som jobbar där. Dom kommer jag sakna mest, helt klart. Men att stå bakom kassan känns mest skönt att få lämna, jag vill ju helst vara på andra sidan och betala för kläderna!

Men innan jag mentalt loggar ut från säljarvärlden så ska 3v 'göras bort' innan jag säger farväl till Esprit. Så nu är det lite pannben och rätt inställning som gäller för att dessa veckor ska bli bra!

Ha en bra vecka!

Om

Min profilbild

Hilda

Följ mig gärna då jag tar er med på min tankeresa genom livets roliga och tuffa utmaningar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela