Hilda

Nu är det klart!

Publicerad 2013-05-28 19:22:00 i

Idag lämnade jag och Erika in vårt examensarbete. Vi höll även i den sista presentationen av arbetet för ledningsgruppen på landstinget. Det känns ofattbart, men sant. ändå.

Och vad gör jag resten av veckan?
Jo såhär ser väderprognosen ut för resten av veckan, så ni hittar mig ute på gräsmattan!

May. 23, 2013

Publicerad 2013-05-23 21:55:15 i

Brunch med tjejerna fick starta denna morgon, därefter ett samtal från Kalix som ville träffa mig för en intervju. Sedan väntade förberedelser hela eftermiddagen inför opponering av examensarbete, tätt följt av en titt på vår monter inför morgondagens mässa på Kompetensutvecklingsbyrån. Sedan hem och väl här hemma gick musten ur mig. Efter en stressig dag fick träningen stå åt sidan och istället fick soffan och tvn bli min underhållning och tillhåll under kvällen.

Det är nära nu, nästa vecka är sista veckan på psykologprogrammet - det är då allting ska lämnas in och avslutas! Snart så...

Listan

Publicerad 2013-05-15 20:33:08 i

När jag blir stor (läs: börjar jobba) ska jag...
 
- köpa mer ekologiskt mat
- läsa en och annan bok
- unna mig besök hos frissan oftare.
- investera i bra hudprodukter
- köpa skor på andra butiker än dinsko
- köpa mer färsk mat
- lära mig dricka vin till maten en lördagskväll, 'för att det är gott!'
- alltid ha näsdukar i väskan
- investera i en cykelhjälm
 
Tänk vilka idéer man har!
 

No stress.

Publicerad 2013-05-13 17:31:25 i

Helg fastän det är måndag. Denna vecka ser inte ut som den brukar. Luckor i almanackan, inbokade arbetsintervjuer, examenslounge och födelsedag. Saker och ting närmar sig sitt slut samtidigt som nya dörrar öppnas upp för förändring och fortsättning.

Magnus frågade om jag skulle kunna njuta av dom här sista lugna veckorna eller om jag skulle känna mig mer mentalt stressad över 'lugnet'. Jag hoppas jag kan svara ja på den första delen, men det är helt klart en utmaning för mig att varva ner, inte känna mig behövd, inte behöva prestera eller leverera resultat.

Idag har det gått sisådär med att slappna av. Morgonen var lugn med mysig frukost och kaffe i soffan. Därefter ville jag göra bort lite skolarbete så satte mig och skrev en stund på datorn. Sen träning och lunch, därefter åkte Magnus på jobbet. Kvar blev jag hemma... Det börjar krypa i kroppen. Kanske skulle jag ta tag i den där högen med papper från hösten kurser? Tvätten hänger torr och redo att vikas, kanske skulle jag ta och göra bort det också! När jag ändå är på G så kan jag ta cykeln till Coop och handla det som glömdes bort på listan - vi gör bort det också!

Och nu sitter jag här i soffan, det är snart middagsdags och jag undrar om jag sen ska läsa in mig på PTPhandboken för att veta mina rättigheter inför intervjun. Så, idag är svaret nej på Magnus fråga, jag är fortfarande uppe i varv och vill göra saker. Kanske blir det bättre imorgon.

Vin och ostkväll

Publicerad 2013-05-09 07:53:38 i

Ett mysigt avbrott i vardagen, Helen bjöd på ost och vin och tillsammans ned tjejerna fick vi en riktigt trevlig kväll. Vi nördade in oss på psykologi, pratade framtida jobb, om den stundande examensdagen, vilka hårprodukter som var bäst och vilka hårfrisörer som fått oss att börja gråta av förfäran. Bästa lärare utsågs liksom de värsta och däremellan bjöds det på roliga historier som gav många skratt!

En härlig kväll helt enkelt.

Piteå

Publicerad 2013-05-05 17:39:47 i

En fantastisk helg har passerat. Så fort vi närmade oss Piteå och Sangängestranden sjönk axlarna, alla spända muskler slappnade helt plötsligt av och vi kände oss - hemma.

En filosofisk afton förgyllde fredagskvällen, öppna samtal om både det goda i livet och om det som ibland gör ont. Det viktigaste skrevs ner på samma papper som för tre år sedan diskuterades på samma vis. Nu låter vi livet levas innan vi sätter oss ner igen och skriver.

Solen och vårvärmen gjorde sig påmind på lördagen, en önskan om att äta ute kom från mamma så efter några timmars skruvande, bärande och funderingar så lyckades vi ställa allt i sin ordning. Surströmming och glada vänner på besök väntade på kvällen och som slutade sent in på småtimmarna.

Ljuset strålade in i kontoret på söndagsmorgonen, jag väcks av att pappa står i köket och har satt på kaffe. Förmiddagen spenderas i solstolar med blickar över havet där isen snart bryts och där sälen låg långt där ute och lapade sol.

En summering av helgen sammanfattas i bilen med syster och vi konstaterar än en gång att vi älskar såna här helger, stunder som dessa med familjen stärker och bygger upp själen. Tack för fina dagar!

Om

Min profilbild

Hilda

Följ mig gärna då jag tar er med på min tankeresa genom livets roliga och tuffa utmaningar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela