Hilda

Det är du själv som väljer när spegeln har rätt eller fe!

Publicerad 2013-01-27 15:38:00 i

Det här inlägget skriver jag mest för min egen skull. Som en påminnelse om att det ibland känns bra och ibland känns mindre bra. Och så, får det vara!
 
Ibland har vi ju alla såna här dagar. Vi kliver upp, går förbi första bästa spegel, tittar på oss själva och tänker "Men herregud, hur ser jag ut?!". Idag hade jag en sån dag.
 
Jag känner mig vinterblek och färglös i huden, jag har trötta gråa ögon, ett hår som behöver klippas, slingas, färgas (you name it) och en kropp som vätskat på sig efter en kolhydratshysterisk helg. Men - i vanlig ordning så gör jag mig i ordning. Håret lockas och kramas, pudret läggs på kinderna och huden blir som sammet, ögonen markeras med eyeliner och mascara, brynen definieras och nya kläder sätts på och jag ställer mig återigen i spegeln och tvingar mig själv att le. Först går det inte så bra, men efter några vridningar och en rakare hållning så känns det inte lika farligt längre, jag klämmer fram ett "OK" i tankarna. Jag cyklar till jobbet och glömmer bort en del av känslan och börjar bli fokuserad på att arbeta. 
 
Första kunden som kommer in utbrister: - men vad fiiin du var i den där skjortan! den passade verkligen dig.
Jag - tack tack, kul att du tycker det. Det är vårens nyheter som börjar trilla in". Nu dök känslan upp igen, men förändras genast till något varmt och härligt. Jag får ett naturligt leende på läpparna som dröjer sig kvar. Jag tänker för mig själv att jag kanske bara hade en dålig morgon. Någon stund senare kommer en annan kund fram och säger "snygg du var i den där skjortan, härligt med lite färg". Vid den här tidpunkten känner jag mig som en riktigt "bedårande ung dam" och jag sträcker lite extra på mig. En tredje och fjärde kund hinner ge mig komplimanger och jag kan inte minnas när jag fick så många fina ord sagda till mig under så kort tid. Tänk vad små ord kan göra för humöret! Nu är den dåliga känslan från morgonen som bortblåst. Jag känner mig riktigt nöjd!
 
Idag behövdes dessa komplimanger, vanligtvis brukar jag känna mig nöjd med hur jag ser ut men vissa dagar är som sagt såhär. Oavsett om det var de "ytliga attributen" såsom smink, kläder och styling, eller om det var pga av något annat mer "naturligt" som gjorde att jag fick bekräftelse så gjorde det lika gott för mig! Förra inläggets bild kan stå som exempel på att det är hur jag väljer att ta det som avgör hur det kommer att kännas. Hela jag är ju ännå helt fantastisk, så det är ju härligt att andra människor ser en glimt av det och väljer att säga det till mig :) Man ska aldrig sluta ge sig själv beröm och de dagar det inte räcker med egoboosten så får vi hoppas att det finns fina människor i omgivningen som väljer att både se och tala om vad det vackra är med just dig.
 
 

Maten ska lagas, sen ätas

Publicerad 2013-01-22 21:36:00 i

Under söndagen gjorde vi mat i vanlig ordning vilket resulterade i matlådor och en förnöjsam vecka då det är tacksamt att bara kunna öppna kylen och stoppa in en låda i mikron - klart!

Parmesangratinerad torsk med ris samt lövbit på älg med rostade rotsaker i ugnen!

Helgen som var och veckan som gått.

Publicerad 2013-01-19 09:08:40 i

Efter en lugn och avkopplande helg i stugan så väntade en fullspäckad vecka här i umeå. Konferens, rapportskrivning, jobb och däremellan har jag klämt in träningspass. Kylan som krupit sig ner till som lägst -27C denna vecka gjorde inte mina transporter mellan dessa ställen lättare. Tror halsen fick ordentligt med stryk då jag i torsdagskväll först cyklade från jobb till skola, från skola och hem för att vid dörren inse att jag glömt nycklarna på skolan. (Vid det här laget var gråten nära) men insåg snabbt att oavsett om jag står där och gråter så skulle nycklarna inte komma tillbaka. Bara hoppa upp på cykeln igen och cykla till skolan och sen hem igen. Blev sammanlagt 1,5mil på cykel i -24C. Helt galet! Det som plåstrade såren var ett vackert norrsken som prydde kvällshimlen under hela min cykeltur. Det är ibland magiskt att bo här uppe.

Idag väntar mer jobb och sen har jag en ledig dag innan det sista arbetet på denna utbildning drar igång. På måndag börjar det!

Konferens och fina minnen.

Publicerad 2013-01-15 17:19:53 i

Fortsätter på det 'vuxna' spåret... Sitter på en konferens som handlar om vad vetenskapen idag vet om vad ledarskap är, vad effektiva team och organisationer är. Ord som kreativitet, inspiration, tillit, trygghet, kunskap, stöd, samhörighet är bara en handfull ord som flödar mellan föreläsningarna. Själv sitter jag och funderar på vad i allt detta jag kan jobba med sen, som färdig psykolog.

Har även haft nöjet att träffa välbekanta ansikten idag, både från Arvidsjaur och från dörren bredvid där jag bor. Ibland kan jag sakna detta lilla samhälle - Arvidsjaur. För där - finns minnen från barndomen, vänner man vuxit upp med, skolor som man gått vidare från, basketmatcher som spelats, skidbackar på Vittjåkk som bjudit på fart, kyla, sol och blåmärken. Där finns bekanta och många relationer som vår familj lärt känna, Huset som varit fyllt med kärlek, värme, bråk, diskussioner, tacos på fredagar, veckoplanering varje söndag, många gömställen och en läskig vind och källare. De korta somrarna, långa vintrar, skoterturer på is och upp på berg, otaliga sparkturer med Emma sittandes där fram, köpa risifrutti och colanappar på tisdagar, morgonpromenader runt stenleastadius, säljarjobbet på intersport, utekvällar på Laponia och senare Stalo Krog. Hejåhå vad tiden går...Vad är det då som kvar består? Minnen.

Rynkor och lycka.

Publicerad 2013-01-11 08:30:02 i

Rynkor i pannan är nu ett faktum. Efter att ha studerat ansiktet extra noga, kontrollerat med olika ljus samt vinklar och perspektiv, så är det konstaterat - jag är inte 20 längre. Näe, för jag är ju snart 25! Som Magnus sa häromdagen, 'jadu gumman, du är ju inte direkt någon ungdom längre, tänk på det!' Tack tack för den tanken... Och rynkorna då? Ja dom har börjat synas i pannan, måste vara alla dom gånger som mina förvånade ögon har lyft upp huden i pannan.. Eller mina grimaser på gymmet som skyndat på föråldringen.. Eller så... Eller så är det kanske bara åldern. Yeah. That's right.

Idag har jag min sista teraptimme, därefter är utbildningens egenterapi avslutad. Nästa vecka slutar den sista 'vanliga kursen' så det är en del saker nu som läggs bakom en. Hela 2012 är ju i ryggen på en, så tiden rullar fram i god fart och takt.

Kanske är det en av anledningarna till att jag börjat tänka mer på hur jag har det, vi har ju bara ett liv liksom. Låter alltid så melankoliskt att uttrycka det så men vad jag menar med det är att jag vill känna att det jag gör och hur jag har det avspeglar den där hållplatsen mellan för mycket och för litet.. Hållplatsen som benämns som lycka, som lagom, som precis såsom jag vill ha det. Och sådana stunder hoppas jag att det här året kommer bjuda på. Eller om det inte kan erbjudas så hoppas jag att jag kan skapa det. Hur vill du ha det här året?
... Som punkter, kommatecken, utropstecken eller frågetecken?

Av vem, som säger vad och menar på att.. och axlarna såklart.

Publicerad 2013-01-07 14:14:06 i

Herregud! Finns det något mer tidsödande än referenslistan i en rapport? Det tar ju en hel dag att leta upp artikelns författare, publiseringsår, vad man refererar och till vem... Hmm. Det här är ju bara början, jag vet ju det. - Skriver en liten hemtenta på ca 10sidor som handlar om Överträning hos atleter. Det är idrottskursens examinationsmoment och sen börjar det riktigt stora arbetet - D uppsatsen. Så, jag får försöka se den här rapporten som en startsträcka, ett smakprov på vad som komma skall.
 
Under förra veckan fick jag ordentlig smärta i mina axlar. Så ämnet jag skriver om är väl inte helt taget ur tomma intet (!) Så imorse var det rehab på schemat. Jag tänker inte utmana axlarna den här gången. Sist jag fick en inflammation i axlarna var för ca 4 år sedan. Första året i Umeå och första året på IKSU - jag fick ju aldrig nog av träning på den tiden (får man låta lite gammal och klok också) och jag minns att det tog ca 6månader innan jag kunde köra ett riktigt axelpass igen. Så, ingen axelträning på några veckor förutom rehab, ingen bänkpress i bröst och chinsen på ryggpassen får vänta.
 

Oceans

Publicerad 2013-01-03 22:52:19 i

TV4 visade igår en intressant och vackert filmad dokumentär 'Oceans' om världens hav och dess djurliv. Idag visade dom den andra delen - 'Earth'. Missade tyvärr den andra delen men tror att jag ska försöka få tag på dessa två dokumentärer. Den första filmen gav många tankar till hur rikt djurliv havet har samtidigt som människan förstör och utrotar många av dessa arter varje dag! Se den om du får chansen!

Nu börjar jag!

Publicerad 2013-01-02 13:58:52 i

Nu klarar jag inte av att vara ledig längre. Idag börjar arbetet med hemtentan. Skönt med lite mer intellektuell stimulans. Annars har julhelgen mest bjudit på lugn och ro, avkoppling från allt vad skola och utbildning heter. Det är när jag känner att jag glömt bort allt vad psykologi heter som det är lagom att börja om igen. Då vet jag att jag har kunnat koppla bort skolan och allvaret för en stund.

Nyårsafton

Publicerad 2013-01-01 15:09:08 i

... Firades på bästa sätt. Under kvällen spelades bland annat kort, jag vann överlägset i plump medan Abbe vann i 500 och Magnus hade nybörjartur och vann i vändtia. Jämn och fin fördelning så ingen behövde bli grinig. En taxitur ner till stan gav möjlighet att så stans fyrverkerier. Massor av glada människor hade samlats i parken nedanför Rex och väntade på att det hela skulle börja. Efter lite tekniska problem kunde fyrverkeriet börja fem över tolv och det var så vackert! Inget som man ser på tv typ i London eller Paris men ändock en pampig och värdig föreställning.

Idag, 1/1 2013 började lika bra - pannkaksfrukost! Följt av en slappardag i soffan. Men, ett pass på IKSU väntar senare idag.

Om

Min profilbild

Hilda

Följ mig gärna då jag tar er med på min tankeresa genom livets roliga och tuffa utmaningar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela