Hilda

Happy days

Publicerad 2013-03-22 08:11:10 i

 
Idag är det fredag och jag funderar på vart veckan tagit vägen. I helgen väntar jobb både lördag och söndag och även Magnus jobbar söndag så förhoppningsvis får vi en lugn kväll ikväll iaf. Tro mig när jag säger att jag längtar till jobbfria helger. Sedan 15 års ålder har det inte funnits många helger på rad där jag har haft ledigt. Så många gånger som jag tittat på folket som strosar runt utanför butiken och umgås, är lediga och bara är med varandra. Jag längtar tills jag och Magnus får vara dom som sitter på Barista utanför Esprit och tar oss en kopp kaffe och njuter av en ledig stund. Samtidigt har jobbet givit mig en viss ekonomisk frihet, såsom nu när jag känner att jag vill ha, ha och ha. Då är det skönt att veta att jag faktiskt kan unna mig något då jag själv slitit för mödan.
 
Hoppas att alla får en underbar helg!
 

Nya sängar och glädjen av att piffa till sig ibland

Publicerad 2013-03-20 08:34:03 i

Snart snart kommer förhoppningsvis min sömn att nå nya höjder. I fredags bestämde vi oss för att investera i nya sängar. Och vilken skillnad det är på säng och säng. Jag trodde att vi i dagsläget sov på rätt hyfsade madrasser men efter en dags prövande och "kännande" på olika hård/mjukheter, material, spänst etc så kändes min sida av sängen som en träplanka när jag samma kväll gick o lade mig. Så, nu väntar vi med stor förväntan på att sängen ska tillverkas och skickas upp från det lilla bruket i skåne där de tydligen sätts ihop. Svensktillverkade sängar och i synnerhet svenskt stål kommer tydligen bli lite av en raridet/lyx då polska och ryska företag nu börjat tillverka stålsängar av billigare material. Passa på!
 
För övrigt så upptas mina tankar just nu av examensarbete, den stundande examen, ett eventuellt valborgsfirande nere i Uppsala med tjejerna, en påsk som snart är här som förhoppningsvis bjuder på skoterkörning, grillning, promenader, ett ikeabesök, lite träning och god mat och  - inte att glömma, den stora godispåsen som man ALLTID får ätas på påsk! Just på påsk får man äta hur mycket godis man vill. "Får" och "får", men ni förstår vad jag menar! andra tankar som snurrar runt är framtiden, vart jobben finns, vart jag vill bo, hur dagarna kommer se ut.
 
Sen är jag även inne i en unnarperiod. Magnus skulle nog hävda att jag alltid har det. Men just nu tillåter jag mig själv att tillgodose det jag är sugen på. Ett par efterlängtade 2xu tights hamnade i Kundvagnen och sedan Kassan i helgen och som nu är påväg hem till mig. Efter att ha vunnit ännu en säljartävling på Esprit så kommer det nog att komma hem en mörkblå kofta till garderoben som jag sedan länge velat ha. Jag blir så glad av att omges av vackra ting, och jag blir på bättre humör de dagar jag anstränger mig lite extra med kläder, hår och smink. Det är roligt att pyssla på och ta hand om sig själv - så länge det inte blir kravfyllt! För även om jag trivs med att piffa till mig inför jobbet på helgen så längtar jag efter dagens slut till att få komma hem, ta av mig de tighta jeansen, krypa in i ett fleece underställ, tvätta bort allt smink och sätta upp håret i en slarvig tofs. Båda sidorna ger mig något.

Har ni en dålig dag, så varför inte prova att piffa till sig och le framför spegeln över hur fin hela du är. För det är du. Det är alla.
 
Snart i min brevlåda...
 
 
 
 

Closing the Ring

Publicerad 2013-03-10 20:10:30 i

Herregud. Av två timmar lång film så grät jag säkert en timme och fyrtio minuter. Filmen heter Closing the Ring. Se den.  Bara se den!
 
Den handlar om kärlek, om löften, om sorg och saknad. Så när ni känner för att besöka någon av dessa känslor så är denna film ett utmärkt val. Ibland behöver man en knuff in i leken för att man ska våga vara med och spela. Ikväll var en sån kväll för mig, Filmen gav mig en rejäl knuff och spelet var snabbt igång. Pjuh, nu känner jag mig helt slut. Lätt rödögd och snorig ska jag nu slå över till 4an och se Familjen Holstein-Gottorp. Man ska ju alltid sluta på topp :)
 
 
 
 
 

Dagar som dessa...

Publicerad 2013-03-07 09:14:54 i

solen skiner, klarblå himmel. Det är ljust ute och det doftar vår. Dagar som dessa drömmer jag mig ofta tillbaka.. tillbaka till minnen som har berört mig. Jag tänker på stugan, på mamma och pappa som säkert sitter ute på någon av altanerna för att dricka sitt morgonkaffe. Wilmer som får sin bit skinka, Fina som sitter vid fönstrer och tittar på allt som pågår, Noumi som vandrar runt i hopp om att smulorna från smörgåsen ska falla ner på marken, mamma som gör i ordning multivitaminjucien direkt från pressmaskinen, pappa som kokar starkt kaffe och omsorgsfullt gör i ordning sin och mammas mackor. De sitter säkert där med dunjackorna på, solglasögon och filtar om kroppen - och dom pratar om livet. Jag skulle vilja vara där med dom.
 
Andra minnen.. minnen av Arvidsjaur. Dagar som dessa åker vi upp till Vittjåkk för att åka snowboard, fika varm choklad som givietvis är gjort på riktigt vis - kakao, socker och möjlk. Vi skottar upp en grotta, lägger ut renskinnen och tittar på människor som åker förbi.
 
Vi tar en promenad runt stenlestadius. Alla ska med, mamma stoppar ner ett par extra näsdukar i fickan "ifall att", Pappa lägger samtidigt ner hundgodis i sina fickor "ifall att". Jag stoppar ner mobil och läpsyl "ifall att". Hunden kopplas och vi går ut och känner solen som värmer våra ansikten. Snön som kramar fötterna när vi går. Det känns friskt, lugnt och skönt.
 
Dagar som dessa vill jag tillbaka till värmen, till Cyperns hetta och klarblåa vatten, till Malmös mysiga cafeer, till fjällen och jan svenssonmössan och akkanålke där utsikten alltid får mig att hissna, känna mig tacksam över livet.
 
Jag kliver upp tidigt för att fånga dagen. Även om jag på senare tid fått lära mig att dagen inte vill bli fångad, utan istället få vara fri. Jag städar, äter frukost, tar fram datorn och pluggar. Snart dags för en till kopp kaffe och ibland tittar jag ut genom fönstret och undrar hur livet har blivit som det har blivit. Jag drömmer mig bort för en stund...
 
Vad gör du, dagar som dessa?
 
 
 
Akkanålke
 
Snowboard i Kåbdalis
 
Gamla piren i Piteå som inte längre finns kvar
 
Vattnet i Cypern

Om

Min profilbild

Hilda

Följ mig gärna då jag tar er med på min tankeresa genom livets roliga och tuffa utmaningar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela