Hilda

Hektisk helg och filosofiska söndagen.

Publicerad 2013-04-21 17:41:52 i

Det är mycket nu. Fullt upp med exjobbet och även extrajobbet. det hae varit jobb både igår och idag i vanlig ordning och däremellan har det städats, tvättats, lagats mat, vi har haft middagsbjudning och dessutom hunnit med att få upp en fågelholk!

Som ett filter ligger jobbångesten över mig - vart ska jag få jobb? Och med vad? - inom skolan, vården, företagshälsovården, polisen, militären, privata verksamheter??

I tankarna snurrar även planering inför Valborg, examensfirande och vad jag ska göra under dom två veckorna i juli/augusti som jag är ledig... Möjligen blir det en roadtrip längs kusten med förhoppning om många stopp för att hälsa på släkt och vänner innan vi når vår slutdestination - Gotland! :)

Andra tankar som upptar mitt fokus är av mer filosofisk karaktär - hur framtiden kommer se ut, känslor som bubblar upp när jag tänker på att jag har ett avslut framför mig - ett kapitel i mitt liv där jag lärt känna fantastiska människor, men där dom flesta kommer flytta ifrån stan och börja 'livet' på nytt någon annanstans. Och även om avslut är något som vi alla är med om så gör det inte mindre ont för det. Jag hoppas att kontakten och banden finns kvar även om inte 'gänget' är här i Umeå.

Jag har väntat så länge på den här stunden, sett fram emot att ta examen, få börja arbeta och komma in i det livet på allvar. Men både väntan och längtan kan förblinda. Det lärde jag mig framför allt i egenterapin, vilket var värdefullt, mer värdefullt nu än när Örjan för första gången sa det till mig.

För varje gång vi väntar och längtar så kopplar vi mer eller mindre bort nuet för en stund. Vi springer före oss själva mentalt och får därmed sämre sikt över vad våra fötter egentligen står på för slags mark. Vad finns i livet här och nu som gör att du längtar dit bort, på andra sidan? Att längta kan såklart inge många positiva saker, såsom värme och lugn, men längtan och väntan kan även vara en stress som gör att du inte värdesätter det som händer för stunden, människor som finns här för dig, upplevelser etc.

Vad har jag egentligen väntat på i 5år? Och vad har under denna tid passerat mig obemärkt pga att min blick legat lång över horisonten?

Att leva mer 'här och nu' har först under denna vår blivit mer och mer tydligt för mig att jag vill göra. Ta tillvara på stunder som kommer till mig och släppa oron inför vad som komma skall. Iallafall för en stund...

Bu eller bä?

Publicerad 2013-04-14 15:52:29 i

För denna klänning på examen?
 
Tillsammans med såna här kanske.
Och runt halsen...
 

Mina damer och herrar...

Publicerad 2013-04-14 13:23:52 i

... Idag är det 8 veckor kvar till min psykologexamen. Nedräkningen har börjat på allvar!
 
Och fram tills dess har jag mycket att se fram emot. Till exempel..
- Valborg i Uppsala med tjejerna och Magnus
- Färdigställa examensarbetet med Erika
- Åka upp till Piteå för en helg med mamma och pappa
- Fira min 25 års dag i maj.
- Köpa examensklänning
- Fira nationaldagen och sista veckan av skolan med god mat, picknick och bubbel tillsammans med tjejerna i Umeå. Och i takt med detta kommer solen och värmen!
 
 

Checkar ut.

Publicerad 2013-04-08 19:24:18 i

Mentalt sätt känner jag att jag nu har ställt in mig på sommar. Det innebär bland annat att mitt fokus splittras från skola, diverse husliga göromål och att dagarna som passerar inte längre upplevs som lika fullspäckade och to do-iga. Det innebär även att ett leende pryder mina läppar allt oftare, att jag ser fram emot morgonstunden ännu mer, att löpstegen känns bättre och bättre för varje vecka som går, att det snart går att vika upp byxbenen och ha på sig loafers och ballerina, liksom att min nyinköpta trenchcoat fick sin premiär nu i lördags. Våren för med sig känslor, starka känslor. Den kommer med ljus, energi och en doft av frihet. På sommaren släpper vi människor kraven. Vi unnar oss god mat och vi köper små prylar, vi fyndar sommarklänningar på rean, vi frächar upp utemöblerna, planterar blommor, vi sitter på uteserveringar, stannar uppe längre på kvällarna och tar oss tid för att läsa en bok, vi åker på semester och oroar oss inte över eventuell sömnbrist när småtimmarna passerar. 
 
Även om sommarna alltid inneburit jobb, stora omställningar i vardagsrutinerna och att det regnar var och varannan dag, så har jag ändå alltid sett sommaren som den period på året då jag mår som bäst. Kanske innebär det att jag under vintern stundtals kväver en del av min livskvalitet till fördel för måsten, däribland duktighetssyndrom, perfektionism och pedantism. Jag vill göra ett bra jobb, jag vill ha det fint hemma och omges av vackra ting, jag vill själv vara fin, jag vill ha en stark kropp, ha på mig fina kläder, sminka mig och locka håret för vardagens skull, jag vill hinna träffa mina vänner, besöka familjen, hitta på nya saker, bli överraskad och själva överraska, jag vill utvecklas som person, lära mig nya saker, lära känna nya människor, hinna läsa en bok, rensa avloppen minst två ggr/halvår, byta inredning i samma takt och samtidigt ha tid för lugna stunder hemma i tvsoffan, se en långfilm en kväll under helgen, arbeta för att kunna unna mig av det som redan nämnts och slutligen ha egentid i tystnad, lugn och ro.
 
Och just den här sommaren så har jag inte planerat in så mycket mer än att jag kommer jobba på Esprit samtidigt som jag söker andra jobb. Vem vet, kanske slinker det ner en roman eller däckare i solstolen. Det återstår att se. 
 
Dags att checka ut för denna måndag.

Sista delen

Publicerad 2013-04-07 13:41:09 i

Igår såg vi sista delen av "The Bible" och ännu en gång satt jag där, tagen och berörd av stunden. En riktigt bra och välgjord serie som berättar historia på ett smakfullt och levande sätt. Serien är amerikansk och gjord 2012 och släpptes nu i Sverige under påskhelgen. Varje avsnitt är 1,5h lång så det blir som att se en långfilm vaje gång. Så jag tipsar verkligen om att se den här!
 
"Love is patient and kind; love does not envy or boast; it is not arrogant or rude. It does not insist on its own way; it is not irritable or resentful; it does not rejoice at wrongdoing, but rejoices with the truth. Love bears all things, believes all things, hopes all things, endures all things." - Petrus när han talar om vad Kärlek är.
 

En bra dag.

Publicerad 2013-04-04 21:20:08 i

En bra dag, som börjar med en tidig bussfärd påväg till Umeå. Filosofiska diskussioner tillsammans med Erika förgyller tillvaron där vi löser gåtor och funderar över livet. En trevlig och lärorik intervju väntar sedan på sjukhuset med en av cheferna - vad är ett gott ledarskap? Vad innebär det att agera förebild och på vilket sätt skapas ett kreativt klimat som präglas av engagemang och möjlighet att påverka?
Sedan samlar vi tankarna över en lunch och njuter av vårsolen påväg tillbaka till busstationen där Norrlands kustbuss väntar. Tillbaka i Umeå och tankarna får ställas om till klientsamtal, varpå de sedan får rensas på löpbandet under 9 svettiga kilometrar. Jag tänker på den metaforiska ön, trädstockarna som flyter förbi, båtar som passerar och bråte som envist snurrar runt och som med jämna mellanrum återvänder till strandkanten... Och pockar på, påminner mig om vad som är viktigt för mig, vilka områden som jag kan välja att förbise och vilka striden tar mig mer levande därifrån.

Väl hemma är det tyst och lugnt, en matlåda värms och jag funderar på när det är dags att putsa fönstren. 'Det får nog bli till helgen' säger jag tyst för mig själv. Mörkret kryper sig närmare och sängen känns varm och mjuk. Dagen slutar och jag känner mig nöjd. Det har varit en bra dag.

Påsk!

Publicerad 2013-04-01 20:50:23 i

... Hemkommen från en härlig påskhelg i Kramfors. Dagarna summeras enligt följande:
-god mat
-för mkt godis
-härlig skoterkörning
-sol och blå himmel
-ett avsnitt av The bibel varje kväll
-snabbvisit till Ikea och Birsta city i Sundsvall
-kaffestopp och lunch hos vänner i Björna
-nöjd och glad tjej som nu går och lägger sig.

Om

Min profilbild

Hilda

Följ mig gärna då jag tar er med på min tankeresa genom livets roliga och tuffa utmaningar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela